Can't connect using wifi dongle.

This is where you talk about the EV3 software itself, installation issues, and programming talk.

Moderators: roger, gloomyandy, skoehler

Can't connect using wifi dongle.

Postby KiwiBird » Sun Jan 19, 2014 5:46 am

I have an edimax wifi dongle, and I started my ev3 brick with it. it all started fine (I am using lejos 0.5.0-alpha) and I selected wifi in the menu and it found my network. However, when I type my password, it sais:

Restarting wlan

hostname is EV3
searching for wlan
using lejos config

wpa_state=DISCONNECTED
wpa_state=SCANNING
wpa_state=SCANNING
wpa_state=SCANNING
wpa_state=SCANNING

requesting IP address
udhcpc (v1.13.2)
started

Sending discover...
Sending discover...
Sending discover...
Sending discover...
Sending discover...
Sending discover...
Sending discover...
Sending discover...
Sending discover...
Sending discover...

(I got this by taking photos of the screen. Don't know if there is a better way.)
Then it brings me back to the menu but I don't see any ip below 10.0.1.1. I definitely typed the password correctly, but I don't know why it isn't connecting. Please help.
User avatar
KiwiBird
New User
 
Posts: 9
Joined: Fri Dec 27, 2013 6:12 am

Re: Can't connect using wifi dongle.

Postby LO-RAN » Sun Jan 19, 2014 8:34 pm

I just had the same behaviour. But it happened that I misstyped my wi-fi password.
After retyping the correct password it worked like a charm.
LO-RAN
New User
 
Posts: 2
Joined: Sun Jan 19, 2014 8:31 pm

Re: Can't connect using wifi dongle.

Postby KiwiBird » Sun Jan 19, 2014 10:24 pm

When I deliberately mistype my password i get different behaviour. it sais something like 'wpa_client file not found'. What did your's do at the end, after 'Sending discover'?
User avatar
KiwiBird
New User
 
Posts: 9
Joined: Fri Dec 27, 2013 6:12 am

Re: Can't connect using wifi dongle.

Postby LO-RAN » Thu Jan 23, 2014 8:41 pm

could it be that you have one of these wi-fi routers/boxes that require to be put in "association" mode before accepting new connections ?
LO-RAN
New User
 
Posts: 2
Joined: Sun Jan 19, 2014 8:31 pm


Return to EV3 Software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

more stuff