Problem installing lejos on ev3 brick

This is where you talk about the EV3 software itself, installation issues, and programming talk.

Moderators: roger, gloomyandy, skoehler

Problem installing lejos on ev3 brick

Postby Azertopl » Sat Apr 05, 2014 10:27 am

I've inserted the micro-sd card but every time I turn on the ev3 the screen freezes.
It shows this: Image
I've installed the software on the sd card as it should but it doesn't seem to work.
Azertopl
New User
 
Posts: 8
Joined: Sat Apr 05, 2014 9:50 am

Re: Problem installing lejos on ev3 brick

Postby gloomyandy » Sat Apr 05, 2014 5:25 pm

Did you get any other error messages during the install? Did the card ever boot after the install? Have you uploaded any files to the EV3 after you booted it? What jre did you copy to the sd card?
User avatar
gloomyandy
leJOS Team Member
 
Posts: 4072
Joined: Fri Sep 28, 2007 2:06 pm
Location: UK

Re: Problem installing lejos on ev3 brick

Postby Azertopl » Mon Apr 07, 2014 6:47 pm

I didn't got any other error message. I haven't uploaded any files after I booted it.
The jre that I used: ARMv5 Linux - Headless EABI, SoftFP ABI, Little Endian.
Thanks for replying.
Azertopl
New User
 
Posts: 8
Joined: Sat Apr 05, 2014 9:50 am

Re: Problem installing lejos on ev3 brick

Postby gloomyandy » Mon Apr 07, 2014 7:14 pm

All I can suggest is that you try the install again. Simply re-expand the zip files onto the sd card. I'm not aware of anyone having this problem before. The message indicates that there may be some problem with the Java and/or menu system.
User avatar
gloomyandy
leJOS Team Member
 
Posts: 4072
Joined: Fri Sep 28, 2007 2:06 pm
Location: UK

Re: Problem installing lejos on ev3 brick

Postby Azertopl » Thu Apr 17, 2014 10:35 am

I found the problem, I downloaded the wrong jre but didn't saw it .
Thanks for your help !
Azertopl
New User
 
Posts: 8
Joined: Sat Apr 05, 2014 9:50 am


Return to EV3 Software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

more stuff