Successful flash but fails to upload code

This is where you talk about the NXJ software itself, installation issues, and programming talk.

Moderators: 99jonathan, roger, imaqine

Successful flash but fails to upload code

Postby mls0.5 » Wed Mar 06, 2013 6:27 pm

I am running Cinnarch (Archlinux) and lejos-nxj 0.9.1.beta3-2. I am using libusbx 1.0.14-1 (which provides libusb) and libusb-compat 0.1.4-2. My user is in groups: lp wheel uucp network video audio storage lego users. When I try to upload as root I get the same errors.

I am able to flash the brick to lejos:
Code: Select all
Building firmware image.
VM file: /opt/lejos-nxj/bin/lejos_nxt_rom.bin
Menu file: /opt/lejos-nxj/bin/StartUpText.bin
Magic string found at offset 0x40
VM size: 55888 bytes.
Menu size: 47740 bytes.
Total image size 103804/104448 bytes.
Building filesystem image.
Locating device in firmware update mode.
No devices in firmware update mode were found.
Searching for other NXT devices.
Found Unknown Address 0016531192BF
Attempting to reboot the device.
Locating device in firmware update mode.
Opened device in firmware update mode.
Connected to SAM-BA v1.4
Unlocking pages.
Writing firmware image.
Verifying firmware.
Verified 104448 bytes ok.
Unlocking pages.
Writing filesystem image.
Verifying filesystem.
Verified 157696 bytes ok.
Restarting the device.


But it fails when I try to upload:
Code: Select all
Initializing LeJOS JDK at /opt/lejos-nxj
nxjflashg has been started successfully
Linking ...
Program has been linked successfully
Uploading ...
Found NXT: GRB 0016531192BF
Linking or uploading the program failed
java.io.IOException: Error in write
See Eclipse error log for detailed stack trace.

it hangs at "Found NXT: GRB 0016531192BF" until the nxt automatically turns off, at which point it throws the IOException. Other members of my team are using the exact same setup as me and encounter no problems, so the only thing I can think of is that they previously installed some package that I did not or my computer is physically incapable for some reason.
mls0.5
New User
 
Posts: 6
Joined: Wed Mar 06, 2013 5:50 pm

Re: Successful flash but fails to upload code

Postby przmjaskier » Fri Mar 08, 2013 9:22 am

Note: the same problem is described here: viewtopic.php?f=7&t=4307&p=18796#p18796

To our mighty Moderator: please, can you merge these two topics and set a subject of "nxjupload hangs on a 64-bit linux" ?
przmjaskier
New User
 
Posts: 8
Joined: Tue Feb 19, 2013 12:05 am

Re: Successful flash but fails to upload code

Postby skoehler » Fri Mar 08, 2013 9:18 pm

Discussion continues here: viewtopic.php?f=7&t=4307
skoehler
leJOS Team Member
 
Posts: 1410
Joined: Thu Oct 30, 2008 4:54 pm


Return to NXJ Software

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron
more stuff